İlçemizde 21 – 27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” Etkinlikleri
Ülkemizin zengin mutfak kültürünün tüm dünyaya tanıtılmasını amacıyla 21-27 Mayıs tarihleri "Türk Mutfağı Haftası" olarak ilan edilmiştir. T.C.Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi'nin himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinesinde başlatılan ‘Türk Mutfağı Haftası’ İlçemizin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinliklerle devam ediyor.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı etkinlikleri kapsamında İlçemizde, 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü Muğla Valisi Sayın Orhan TAVLI, İlçemiz Kaymakamı Baha BAŞÇELİK, Ula Belediye Başkanı Özay TÜRKLER, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, İlçemizde tatil yapan turistler ve vatandaşların katılımıyla Ula Hükümet Konağı önünden Cumhuriyet Meydanına kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikler, Yörük Obaları Halk Oyunları Gösterisi, Mutfak ve Yemeklerle İlgili Şiir Dinletisi, Yöresel Sanatçılardan Türkü Dinletisi, Ula Mutfağı Yöresel Yemekler Sergisi, Yemek Yarışması ve Çeşitli Yarışmalar ve Ula Geleneksel Düğün Yemeği İkramı ile,
22 Mayıs tarihinde Sayın Valimiz Orhan TAVLI, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi OLCAY, İlçemiz Kaymakamı Baha BAŞÇELİK, Ula Belediye Başkanı Özay TÜRKLER, Özel Kalem ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Baki GENCEL, Muğla Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Taner KÖKTEN İlçemiz Akyaka Pazarında kurulan yerel ürünler stantlarını gezdiler,
24 Mayıs 2022 tarihinde İlçemiz Akyaka Mahallesi’nde yerel halkın odun ateşinde pişirdikleri yöresel yemeklerin vatandaşlara ikramı ve Akyaka Kalesi ve İdyma antik kentinin ziyareti ile etkinlikler devam etti.